П`ятниця, 26.04.2024, 12:19
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 30 » "Зірка Різдва і надії ясно засіяла…»
11:57
"Зірка Різдва і надії ясно засіяла…»

Напередодні Різдва з нетерпінням відкриваєш бабусині скрині, мамині скарбнички і мерщій відшукуєш серед барвистих вишиванок, візерункових «канадських» хусток, кожушків ті речі, які так хочеться одягнути на свята. Бо українська коляда вже кличе поколядувати.

    Вже стало традицією у нашій  ЗОШ І – ІІІ ст. смт. Торчин колядками прославляти Різдво Ісуса Христа. З року в рік намагаємося передавати учням звичаї нашого краю.

До свята коляди всі учні школи готувалися заздалегідь, кожен клас повинен був виконати свою колядку та віншування.

« Нова радість стала, яка не бувала.

Зірка Різдва і надії ясно засіяла…»

  Такими словами розпочали святкове дійство учні  2 – А класу, які  разом з класоводом Єпішко Т.М.підготували це свято. Господар – класний керівник  одинадцятого класу – Врублевський О.Ю., разом із господинею- мамою випускниці і учня 2 - А класу  - Бруд Світланою , запрошували у свою щедру хату на хліб, на сіль, на Святу вечерю колядників та щедрівників . Яку облаштували   в народному стилі Гордійчук І. М. і Карпук В.В. Не обійшлось без поради творчого керівника  гуртка Сахарук Н.С., а також вчителів музики Ворошика В.С. та Шевчук С.С.

   Разом із Деленів Т.М і Музичук О.І. пригадули призабуті  звичаї наших дідів – прадідів святкування Різдва. Учні 2 – В класу привели вередливу козу. Вітали господарів і гостей Ангели  ( Пиль Богдана, Андрійчук Вікторія, Комаров Андрій,  Васюра Тетяна).Прийшов засівати до господарської хати засівальник Смуток Юрій. Віночком переплітались віршовані вітання  із щедрівками і колядками. По завершенні дійства усіх присутніх привітала  директор школи Ворошик О.Р. і наголосила ,що потрібно примножувати наші традиції і зберігати надбання наших батьків – це справжня гордість усієї України.

Фотозвіт:

Переглядів: 472 | Додав: OlamoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar