Субота, 27.04.2024, 00:10
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 11 » Теоретико-практичний семінар ”Складання навчальних проектів”
17:16
Теоретико-практичний семінар ”Складання навчальних проектів”

В останні роки у зв’язку з модернізацією освіти зріс інтерес до використання методу проектів, метою застосування якого є – активізація пізнавальної діяльності учнів для формування ключових компетенцій школярів та підвищення рівня їх навчальних досягнень.

До безперечних переваг методу проектів належить: формування навичок безконфліктного спілкування учнів, високий рівень організації, розвиток логічного мислення, що розглядають не як можливість дати правильну відповідь, а вміння вирішити проблему, тобто запропонувати різні шляхи її розв’язання. При цьому школярі звертаються до ресурсів Інтернету, матеріалів підручників, енциклопедій, науково-популярної та художньої літератури.

Складанню навчальних проектів і можливості їх використання на уроках з природничо-математичних дисциплін було присвячене чергове засідання шкільного методичного об’єднання (ШМО) вчителів природничо-математичних циклу нашої школи , яке відбулось 07.11.2016 року. На цьому теоретико-практичному семінарі були розглянуті питання основних особливостей навчальних проектів, що використовуються на уроках географії, біології, математики, хімії, інформатики та фізики, а також вчителями були представлені приклади учнівських творчих робіт з цих дисциплін.

В заключному слові керівника ШМО було зазначено, що технологія навчальних проектів розвиває не тільки учнів, а й учителя, робить його роботу успішною, продуктивною, забезпечує професійний ріст, значною мірою підвищує пізнавальну активність школярів, робить навчання цікавим та приносить плідні результати.

Фоторепортаж:





Переглядів: 467 | Додав: OlamoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar