П`ятниця, 26.04.2024, 13:44
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 31 » Районний семінар класних керівників
16:08
Районний семінар класних керівників

30 жовтня 2014 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. смт. Торчин було проведено районний семінар класних керівників «Формування в учнів культури поведінки і спілкування, навчання їх способів розв’язання конфліктів». Вітальними словами і пісенним подарунком зустріли учасників семінару учні школи.

Роботу розпочали засіданням круглого столу, в якому взяли участь Світлана Ярославівна Васильчук, методист районного методичного кабінету, яка проінформувала про конфліктні ситуації та прояви насильства в дитячому середовищі у навчальних закладах району. Руслана Віталіївна Христін, головний спеціаліст служби у справах дітей Луцької райдержадміністрації, висвітлила проблему бездоглядності та насильства серед дітей. Людмила Григорівна Барда, заступник директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Торчин, розповіла про роботу закладу з розв’язання проблеми насильства в школі. Ніна Юріївна Бояновська , завідуюча бібліотекою для дітей смт. Торчин, звернула увагу на культуру поведінки і спілкування між бібліотекарем і читачем. До роботи круглого столу долучилися присутні класні керівники шкіл району.

Продовженням семінару стало проведення теоретично – діагностичного практикуму «Конфлікти в системі «вчитель - учень» і шляхи їх мирного вирішення». Надія Віталіївна Генсіровська, практичний психолог ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Торчин, провела і з класними керівниками тести «Наскільки ви конфліктні?, «Стиль поведінки у конфліктній ситуації»,колективно розглянули запропоновані педагогічні ситуації. Класні керівники школи підготували слайдові презентації «Педагогічні конфлікти» (Римарчук Е. Л.), «Види конфліктних ситуацій» (Томаченко Т. С.), «Типи конфліктних особистостей» (Стасевич О. Р.), «Стилі поведінки класного керівника у конфліктих ситуаціях» (Томащук Л. Я.).

Цікавими і змістовними були захисти постерів:

  • учнів 8-Б класу «я-однолітки» (класний керівник О. М. Філонюк);
  • учнів 9-А класу «я - вчитель» (класний керівник Л. М. Олексюк);
  • учнів 9-Б класу «я - батьки» (класний керівник Н. Г. Костюк);
  • учнів 10 класу «культура спілкування по телефону і в мережі інтернет» (класний керівник О. Р. Федорчук).

Створене колективне творче панно прикрасило актовий зал школи.На згадку про зустріч учні 11 класу підготували і подарували пам’ятку «Правила культури поведінки та спілкування».

Співпраця відділу освіти, служби у справах дітей, місцевої бібліотеки, районного будинку школяра, навчального закладу довела : в центрі уваги залишається учень.

Фоторепортаж:

















Переглядів: 757 | Додав: OlamoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 380966563113 • 16:24, 31.10.2014
Бояновська Н. - бібліотекар, а завідувач Скопюк С.
avatar