Четвер, 28.03.2024, 13:32
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 15 » ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ
15:33
ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ

Голодомор – це соціально-економічне явище, що виявляється у позбавленні населення мінімуму необхідних продуктів харчування та призводить до його вимирання та негативної зміни демографічної та соціальної структури населення. Голодомор 1932-1933 рр. був страшним злочином сталінського режиму. Він був спровокований радянським керівництвом з метою масового вступу селян до колгоспів. Поставлені перед селянами плани хлібозаготівлі були завищеними й економічно не обґрунтованими. Хоча політика колективізації дозволила збільшити збір зерна, але труднощі із заготівлею залишилися.

Постачання хліба на користь держави здійснювалося внаслідок додаткової хлібозаготівлі. Знесилені селяни не змогли ефективно провести посівну компанію навесні 1932 року. План здачі хліба державі опинився під загрозою зриву. Водночас почався голод. Голодні люди збирали колоски пшениці, залишені на полях, щоб прогодувати дітей.

Традиційно щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору. Цього дня запалюємо свічки в пам’ять про загиблі невинні душі.

У ЗОШ І-ІІІ ст. смт Торчин пройшли заходи вшанування пам'яті жертв Голодомору, під час яких учні дізналися про статистичні дані щодо кількості загиблих, причини виникнення. Учні 5-11 класів взяли участь у годині спілкування на тему: «Запалимо свічу пам'яті», яку провела учитель української мови та літератури Ліщинська Тамара Михайлівна. Метою цього заходу було навчити учнів сприймати різні життєві ситуації, розвивати цікавість до історичного минулого своєї держави, виховувати правильне ставлення до історії українського народу.

Переглядів: 548 | Додав: OlamoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar